sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Gastronomista sanastoa

Tee itsellesi 20 sanan suomennos gastronomisesta sanastosta.


  1. Antipasto - "ennen ateriaa", eräs varhaisimmista "herkkusäilykkeistä"
  2. Arquebuse - 
    digestiiviksi tarkoitettua katkeroa
  3. Beurre - voi
  4. Agneau - karitsa,karitsan liha
  5. Entrèe - alkuruoka
  6. Găteau - leivos,torttu
  7. Cafè noir - mustakahvi
  8. Viande - liha
  9. Chaud - lämmin
  10.  Bonne femme - keitto perunoista kasviksista ja pekonista
  11. Fumé - savustettu
  12. Mûre - kypsä
  13. Sec - kuiva
  14. Menu - ruokalista
  15. Jus brun - lihan paistoliemi
  16. Kondensoida - väkevöittää,tiivistää haihduttamalla
  17. Parfait - jäädetetty jälkiruoka, jäädyke
  18.  Au four - uunissa paistettu
  19. Fondue - sulatettu
  20. Rognon - munuainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti