Tee itsellesi 20 sanan suomennos gastronomisesta sanastosta.
- Antipasto - "ennen ateriaa", eräs varhaisimmista "herkkusäilykkeistä"
- Arquebuse -
digestiiviksi tarkoitettua katkeroa
- Beurre - voi
- Agneau - karitsa,karitsan liha
- Entrèe - alkuruoka
- Găteau - leivos,torttu
- Cafè noir - mustakahvi
- Viande - liha
- Chaud - lämmin
- Bonne femme - keitto perunoista kasviksista ja pekonista
- Fumé - savustettu
- Mûre - kypsä
- Sec - kuiva
- Menu - ruokalista
- Jus brun - lihan paistoliemi
- Kondensoida - väkevöittää,tiivistää haihduttamalla
- Parfait - jäädetetty jälkiruoka, jäädyke
- Au four - uunissa paistettu
- Fondue - sulatettu
- Rognon - munuainen
digestiiviksi tarkoitettua katkeroa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti