Gastronomisten sanojen taustaa
Keitä henkilöitä oli seuraavien ruokalajien taustalla?
Jäätelöä Melba:
- saanut nimensä australialaisen oopperalaulaja Nelly Melban mukaan
- Tämän jälkiruuan loihti Savoy-hotellin keittiömestari 1900-luvun alussa.
Chateaubriand:
- Pihvi on saanut nimensä ranskalaisen kirjailijan ja diplomaatin François-René de Chateaubriandin mukaan.
Kuhaa Walevska:
- Kuha Walewskan ”äidiksi” on yleensä nimetty Napoleonin rakastajatar, puolalainen kreivitär Marie Walewska ja syntymäajankohdaksi 1850-luku
Stroganoff:
- Liittyipä ruoka Stroganoffin sukuun tai keisarilliseen perheeseen, niin ruoan historia juontaa aina 1700-luvulle.
Kukkakaalia du Barry:
- Madame du Barry oli 1700-luvulla elänyt aatelisnainen, titteliltään kreivitär ja asemaltaan Ranskan kuningas Ludvig XV:n viimeinen päärakastajatar.
Mazarinleivos:
- Jules Mazarin, syntyjään Giulio Raimondo Mazzarino oli italialaissyntyinen ranskalaispoliitikko ja kardinaali, joka toimi kardinaali Richelieunseuraajana Ranskan pääministerinä vuodesta 1642 kuolemaansa asti.
Uppomunat Rossini:
- Gioachino Antonio Rossini oli italialainen säveltäjä
Mornaykastike:
- keksittiin Mornay herttuan pöydässä tarjoiltavaksi herkuksi, mikä se kyseinen herttua sitten niistä oli, siitä taas kiistellään.
Sacherkakku:
- Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832
Oskarinleike:
- ranskalainen keittiömestari Paul Edmund Malaine valmisti sen kuningas Oscar 2:n 25-vuotishallitsijajuhlaan.
Filé Wellington:
- Wellington herttuan mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti